ETUSIVU

HENKILÖTIEDOT

RUNO-OHJELMAT
JA MONOLOGIT


OHJAUSTYÖT JA
NÄYTELMÄKÄSI-
KIRJOITUKSET

JULKAISUT

BIBLIODRAAMA

AAMU- JA ILTA-
HARTAUKSIA JA
SAARNOJA

MEDIA

AJANKOHTAISTA


AJANKOHTAISTA

 

Mystinen, myyttinen, pyhä sauna

Saunan Henki kertoo saunan pyhyydestä ja saunomisen hyvää tekevästä vaikutuksesta. Suomessa on viisi miljoonaa saunomisen asiantuntijaa ja yhtä monta sydämellä kerrottua saunatarinaa – eheyttävää, parantavaa ja koskettavaa. Tässä kirjassa kerrotaan niistä muutamia ja avataan kokemusta saunan pyhyydestä.

Kirjassa vuorottelevat asia-artikkelit, kokemuskertomukset, runot ja rukoukset. Niin ikään puhutaan saunan pyhyydestä kansanperinteessä, ruumiin teologiasta, Raamatun puhdistautumisrituaaleista ja saunan vaikutuksesta psyykeen. Kun ruumis puhdistuu ja rentoutuu syvästi, jotain tapahtuu sielullekin.

Saunan Henki -kirja on tarkoitettu jokaisen saunan rakastajan ja ”saunahullun” luettavaksi. Tieto ja tunnelmat sekä pyhyys-teema eri tavoin sanoitettuna kulkevat läpi kirjan. Lukija voi tunnistaa oman saunakokemuksensa.

Kirjoittajia ovat mm. Liisa Enckell, Pauliina Kainulainen, Marja Kuparinen, Samuli Mäkisalo, Wille Riekkinen, Esa Ruuttunen ja Jaana Räntilä sekä kirjan toimittaja Aino-Kaarina Mäkisalo.

Mäkisalo, Aino-Kaarina (toim.): Saunan Henki. Kirjapaja, Helsinki. 184 s. KL 17.3. ISBN 978-952-288-368-1. Ovh. 32,90

saunan_henki

 

Puiden Hengitys, Anna-Maija Raittilan runoja Aino-Kaarina Mäkisalon lausumina, Nova Records, 2015

cd1cd2

Seitsemän hyveen – usko, toivo, rakkaus, rohkeus, viisaus, oikeamielisyys, kohtuullisuus – teemoihin valittuja runoja kaikista kokoelmista. Usko on runoissa kaipausta ja aavistelua. Toivo näyttäytyy pikku hyttysenä, ja särkyväkin toivo on toivoa. Rakkaus on lähenemisen loputon tila. Runoilija kutsuu rakastettua: metsäni, silmuoksani, lumikukkani! Rohkeus vie rajoille heiluttamaan valkoista liinaa ja astumaan rajojen yli. Viisaus osiossa runot kyseenalaistavat ja hämmentävät totuttua. Oikeamielisyys nostaa esille vaatimattomuuden: ujoilla on oma taivaan nurkkansa, jossa kasvaa seljoja. Kohtuullisuus kutsuu jakamiseen ja ateriayhteyteen. Luonamme on aina tilaa kolmannelle.

”Puiden Hengitys” sopii pysähtymisen ja mietiskelyn hetkiin. Runot lohduttavat, rauhoittavat, antavat voimaa ja kutsuvat yllättymään. ”Puiden Hengitys” on tila, johon kuulija voi asettua hengittämään samaan tahtiin luonnon kanssa.

Julkistamiskonsertteja syksyllä 2015. Saatavilla Aino-Kaarina Mäkisalolta ( 20€ + postitus 3 €) ja kirjakaupoista myöhemmin syksyllä.

 

”Taivas auki” –suomalaisten naisten rukouksia, Kirjapaja, 2014. Toim. Aino-Kaarina Mäkisalo.

”Taivas auki” on väkevä, viisas ja kaunis rukouskirja. Se ilmaisee naisen elämäntuntoja raikkain, joskus ryöpsähtävinkin sanoin. Sen rukouksissa on herkyyttä ja rosoisuutta, niissä huudetaan mutta myös kuiskataan. Kirjassa annetaan tilaa piilossa oleville kivuille ja hiljaisuuden kaipuulle. Sen aiheina ovat niin äitiys kuin lapsettomuus, rakkaus ja ero. Myös luonto ja naisten välinen ystävyys nousevat tärkeiksi teemoiksi. Teoksessa on rukouksia 29 suomalaiselta naiselta.

Saatavilla kirjakaupoista, Sacrum- kirjakaupasta sekä netistä.

taivas auki

 

TILAISUUKSIA

Anna-Maija Raittilan runoja sellomusiikon siivittäminä diplomisellisti Matti Makkosen kanssa

Pe 1.7.2016 klo 21 Savonlinnan Pikkukirkko, Olavinkatu 29, Savonlinna
La 2.7.2016 klo 18 Kolin kirkko, Yläkolintie 4, Lieksa
Su 3.7. 2016 klo 14 Paaterin kirkko, Paateri 21, Vuonisjärvi, Lieksa
Su 3.7. 2016 klo 18 TalliGalleria, Timitrantie 3, Lieksa
Su 16.10. 2016 klo 16 Roihuvuoren seurakuntasali, Tulisuontie 2, Helsinki